Само БСП може да гарантира стабилност в управлението на България

САМО БСП МОЖЕ ДА ГАРАНТИРА СТАБИЛНОСТ В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ


Все още няма ясна заявка кои членове на БСП ще бъдат поканени от Президента за участие в служебното правителство. След като ни бъдат предоставени конкретни имена НС на БСП е готов да вземе решение за тяхното одобрение.


Против съм да се натрапват твърденията за разцепление и вътрешна опозиция в БСП, защото това не работи в интерес на партията и нейните членове.Служебното правителство има много къс политически хоризонт. Неговата задача преди всичко е да реализира едни честни избори.


БСП има управленска програма, която обхваща всички сектори в социално-политическия живот. При един добър резултат на предсрочните избори съм сигурна, че ние ще успеем да реализираме своите политики.Ние сме демократична партия и при нас решенията се взимат от колективните органи. Дори и към момента имаме свикано заседание, в което трябва да вземем решение за стартиране на процедурата за подреждането на листите за предстоящите парламентарни избори за 46-то НС.


Националния съвет има изразена позиция в подкрепа присъединяването на Северна Македония към ЕС при спазване на определени ангажименти от страна на РСМ.Съвета по външна политика към НС на БСП вече има становище по въпроса и отношението ни към Русия и това становище ще бъде представено на следващото редовно заседание на Националния съвет на БСП.
За съжаление не видях желание желание в никоя от останалите политически партии за съставяне на стабилно и работещо правителство.


Българската социалистическа партия единствена от всички политически субекти показа стабилност и желание за работа. През този един месец от работата на 45-то НС ние успяхме да внесем 8 законопроекта, които са със социална насоченост. Ние подадохме ръка на другите политически сили. Изразихме и своята подкрепа към ИТН за съставяне на правителство по конкретни идеи и политики, но за съжаление това не се случи, защото те не пожелаха да носят отговорността за управлението на държавата.


Единственото отговорно решение, което можехме да вземем в създалата се ситуация бе връщането на мандата и ние го направихме!

В момента имаме свикано неприсъствено заседание на НС и според него трябва в съвсем кратки срокове до 22-ри май да минат общинските конференции и листите да бъдат подредени. Според нашия устав НС на БСП подрежда окончателно листите.


45-я Парламент беше Народното събрание на илюзиите, защото много хора останаха излъгани. Българите имаха очаквания нещата в държавата да се променят, но в крайна сметка това не се случи.
Аз вярвам в по-високия резултат на БСП на предстоящите парламентарни избори. Хората очакват стабилност и ние сме тези, които можем да им я дадем. Показахме им го с работата си, както през изминалия месец, така и през 4-те години работа в 44-то НС.


В парламента се показаха едни мнозинства, които хората не очакваха да видят. В гласуванията по различни законопроекти лъснаха договорки между ГЕРБ, ДПС и Има такъв народ.Нашия законопроект за преизчисляване на пенсиите беше отхвърлен от ГЕРБ, ДПС и Има такъв народ през техния Председател на Парламента. Освен увеличение на пенсиите, ние искахме и актуализация на бюджета, но МС съвет блокира това искане.


Нека първо да видим кои политически субекти ще влезнат в парламента и с каква тежест ще бъдат те. Надявам се хората да бъдат разумни и да гласуват доверие на политическите партии, които могат да осигурят стабилност, икономически растеж и да развиват социалната политика в нашата държава. Политическото шоу, което разиграха останалите партии в този парламент не носи нищо добро на България и може да ни вкара в една продължителна политическа криза.


Изборния кодекс беше приет в доста кратки срокове, но вече имаме прието машинно гласуване, което беше наша целенасочена политика и вярвам, че по този начин ще гарантираме едни по-честни и прозрачни избори. За съжаление активната регистрация, за която ние се борихме не можа да се случи с промените в този изборен кодекс. Чрез нея щяха да бъдат изчистени мъртвите души от избирателните списъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *