БСП ЩЕ ДЕМОНТИРА МОДЕЛА ГЕРБ

БСП ЩЕ ДЕМОНТИРА МОДЕЛА ГЕРБ
ВЯРВАМ, ЧЕ НА 11 ЮЛИ ХОРАТА ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ПРОМЯНА И СТАБИЛНОСТ!

Коалиция „БСП за България“ вече е регистрирана в ЦИК. Продължаваме да сключваме споразумения с партии от ляво-център, които ще ни подкрепят в предстоящите избори. Това ще бъде новото и голямо ляво обединение. При регистрацията днес внесохме 10 000 подписа.

Промяната, респективно демонтирането на модела ГЕРБ трябва да продължи. Хората трябва да усетят, че има политическа сила, която може да им даде стабилност. Това можем да го направим ние от БСП и го доказахме със силната си опозиционна дейност през последните години, както и чрез множеството си предложения в интерес на хората. Дори за краткия период на 45-я парламент успяхме да вкараме 8 законопроекта, които бяха изцяло със социална насоченост.

Очакванията са хората да повярват, че ние можем да довършим започнатото в частта с промяната и разбира се, че ние сме политическия субект, който може да гарантира стабилност. Аз вярвам, че това е постижимо, защото ние имаме и политическата платформа необходима за тези промени.

БСП влиза по-силна и обединения за предстоящия парламентарен вот. Присъствала съм и на някои от преговорите с коалиционните ни партньори виждам тяхната цялостна подкрепа по провежданите от нас политики. Предстои да подпишем споразумения с още много леви формации, партии, сдружения и неправителствени организации.

Левицата се явява обединена и много по-силна. Това го доказахме и на заседанието на Националния съвет. Бяха решени два изключително тежки въпроса, като избирането на водачите на листи и определянето местата на гражданска квота и коалиционни партньори. Избра се и ново Изпълнително бюро на БСП. Това са все въпроси, които винаги са били трудни за решаване по същество. Ние показахме, че сме обединени и Националния съвет с огромно мнозинство подкрепи направените предложения.

Дълбоко потънаха очакванията на някои медии за напрежение и скандали. В рамките на по-малко от 3 часа ние решихме всички въпроси. Всички водачи вече са по местата си и започваме подготовка за кампанията, която чука на вратата след по-малко от 2 седмици.

Ние подкрепихме промените в изборния кодекс особено в частта с машинното гласуване. Вярвам, че с тези промени изборите ще бъдат по-честни. Една от задачите на новия национален предизборен щаб е да изготвим електронна платформа, с която да покажем на хората, че няма нищо страшно в машинното гласуване и то е дори по-лесно от гласуването с хартиена бюлетина.

Видеонаблюдението също беше наш приоритет и до голяма степен го реализирахме. За съжаление не успяхме да се преборим за една от промените, а именно активната регистрация и така окончателно да изчистим избирателните списъци.

В неделя предстои следващо заседание на Националния съвет. Там окончателно ще приключим със структурирането на листите. До 8 юни листите да бъдат регистрирани по РИК.

На изминалите избори Силистра беше в черната зона за COVID-19 и в хората имаше притеснение и страх. Сега ситуацията е различна. Като водач на листата в Силистра предвиждам много повече срещи с хората. Поставям си за основна цел да посетя всяко едно населено място и да се срещна с хората. Няма да изневеря на това, което съм правила до момента и на политиките, за които съм се борила. Разбира се това са привличане на инвестиции, решаване на проблема с обезлюдяването, който е изключително сериозен в Силистра и областта.

Не трябва да пропускаме и използването на възможностите на река Дунав за развитието на икономиката на региона. Имаме вече идеи и в посока да работим върху създаването на Закон за река Дунав. Надявам се на подкрепа от силистренци, защото ние като партия сме единствените, които предлагаме промяна и разумни политики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *