„БСП за България“ в Силистра тръгва на избори с обновена енергия и листа

Сигурност и Вяра за Силистра!

„БСП за България“ в Силистра тръгва на избори с обновена енергия и листа

Акценти от представянето на нашата листа:

„Основните ни приоритети за развитието на Силистра и региона са свързани с търсене на решения за решаване на проблема с обезлюдявнето на региона, грижа за възрастните хора и младите, особено за семействата с деца, както и сериозна подкрепа за икономиката и бизнеса“, заяви при регистрацията на листата на коалиция „БСП за България“ водачът на листата Вяра Емилова.

Според Емилова най-добрият начин красивият дунавски край да се вдигне социално и икономически е чрез използването на „Дунавската стратегия“, международен документ, подписан от 14 крайдунавски държави и по който България е страна.

„Досега нито един проект по Дунавската стратегия не е осъществен у нас и ние от БСП смятаме да поправим тази огромна грешка“, заяви Вяра Емилова и посочи, че по тази стратегия има реален шанс Силистра и регионът да се превърнат в основен субект.

Емилова добави, че досега невероятният потенциал на региона е неразвит, защото на този край на България Борисов и ГЕРБ са гледали като на място, от което да грабят, докато БСП има специална програма за развитие на този дунавски край.

„Можем да се кооперираме с всички крайдунавски държави в областта на туризма – да не забравяме, че в нашият край има уникални резервати, като езерото „Сребърна“, защитено от ЮНЕСКО.

Вяра Емилова посочи още, че за целта БСП – Силистра е подготвило силна и млада листа от кандидати за депутати в 46-я парламент, чиято средна възраст е  41 години.

„Така с енергията и опита на нашите кандидати сме реши да претворим намеренията си с дела и да сложим нашият край отново на релси“, заяви водачът на листата.

В новата, обновена листа влизат специалисти и доказали себе си професионалисти  в различни области.

Отново на чело на листата е Вяра Емилова Йорданова, родом от Силистра. Завършила е Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методи”, педагог и дипломиран магистър по психология.

В трудовата си кариера е заемала длъжности на заместник-областен управител на Силистра, с ресор: „Регионална политика, социални и хуманитарни дейности“. Работила е като ръководител отдел „Медии и реклама”, гл. експерт връзки с обществеността и управление на проекти.

От 2005 г. е член на БСП, като заема различни длъжности в партията през годините. Секретар е на Националния съвет на БСП, член е на Изпълнителното бюро и Предизборния щаб на БСП.

Вяра Емилова е управител на Фондация „Дума” и доскорошен управител на Българска свободна телевизия. Владее руски и английски.

Втори в листата е Стилиян Стойчев Стойчев.

Той е областен председател на БСП – Силистра и общински съветник. Роден е в с. Сребърна на 28 август 1966 г. Завършил Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методи” със специалност българска литература и история. До 2006 г. е заемал длъжност помощник директор на ОУ „Отец Паисий”. Бил е директор на Дом за деца, лишени от родителска грижа „Димчо Дебелянов” и на Център за настаняване на деца от семеен тип в Силистра.  Сътрудник на евродепутата Цветелина Пенкова.

Трети е Христо Весков Банов.

Той е на 30 г., роден е на 24 март 1991 г. в гр. Тутракан, понастоящем живее в с. Белица. Завършил е Висше училище по „Агробизнес и развитие на селските райони“ в гр. Русе със специалност „Аграрна икономика“. Дипломиран магистър е по „Счетоводство и одит“. От 2019 година заема длъжността кмет на с. Белица. Семеен с едно дете.

Под № 4 в листата е инж. Румен Веселинов Ангелов.

Инж. Румен Ангелов е роден на 25 ноември 1957 г. в гр. Силистра. Висшето си образование е завършил във ВЛТИ гр. София през 1982 г., специалност „Механична технология на дървесината“. През годините е работила като технолог към ДОЗ в ТЛПК гр. Силистра, както и в Държавно лесничейство като завеждащ отдел „Търговия и пласмент“. От 1994 година до момента работи във „Фазерлес“ АД, последователно като зам. н-к цех, гл. технолог, а от 01.11.2002 г. като н-к цех „Главен производствен корпус”. Семеен с двама сина и четири внучета.

Пети е д-р Сезер Нехат Асан.

Роден е в  гр. Дулово, област Силистра, на 5 юни 1981 г. Висшето си образование е завършил във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, степен магистър по „Счетоводство и контрол“. Защитил е докторат в УниБИТ – гр. София, по докторска програма „Културно – историческо наследство във съвременната информационна среда“. Владее френски и английски език. Работи като главен счетоводител към отдел „Култура“, община гр. Дулово, както и извършва преподавателска дейност по специалността си. Семеен с едно дете.

Шести в листата е Пейчо Стефанов Пейчев.

Той е на 27 г. Бакалавър е по икономика на туризма и магистър по счетоводство и одит на нефинансовите предприятия. Дипломиран е в СА “Д. А. Ценов” – гр. Свищов. Работи като главен счетоводител в земеделска кооперация “Нива-93”, с. Проф. Иширково.

Седми в листата е Николай Драгомиров Драгнев.

Роден е на 17 ноември 1988 г., на 32 години. Завършил е бизнес администрация и развива собствен бизнес в сферата на проектантската дейност. Женен, с едно дете.

Под № 8 в листата на БСП – Силистра е Веселина Георгиева Славчева.

Тя е родена на 18 октомври 1985 г. Завършила е НВУ „Васил Левски“ гр. Велико Търново със специалност „Стопанска логистика“, степен бакалавър. Работи като мениджър продажби пенсионни фондове в ПОД „Алианц България“ АД. Семейна с едно дете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *