Качественото образование е основен приоритет за социалистите

Основните моменти от материала за днешните ми срещи в Дулово

Вяра Емилова, водач на листата на социалистите в Силистра проведе редица срещи в Дулово. Придружавана от кандидатите в листата – Стилиян Стойчев и Сезер Нихат, тя се срещна с образователни дейци от клуб „Будител“.

В разговора бяха засегнати най-болезнените за образователната система проблеми. Сред тях Емилова маркира предлагания учебен материал, като основен, защото реално той не помага, а пречи на учениците да намерят своята практическа реализация след завършването си.

Тя категорично заяви, че водещ неин приоритет и основна цел на социалистите в следващия парламент ще бъде да се борят за едно много по-качествено образование.

„Ние от „#БСП за България“ си поставяме основна цел – на изхода на образователната система да имаме образовани, знаещи и можещи български граждани, обичащи Родината, готови за ефективно участие на пазара на труда и в обществения живот.“ – добави още Вяра Емилова.

Водачът на червената листа в силистренско бе категорична и върху 3-те най-важни приоритета в сектора, с които от БСП ще се заемат още в първия ден на новия парламент. Това са:

  • Прекратяване на подмяната на българската култура и история;
  • Един учебник по предмет за всеки клас в цялата страна;
  • Безплатни детски ясли и детски градини.

Кампанията продължава и ние с интерес ще следим провежданите от социалистите срещи, които са всеки ден сред хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *