СИЛИСТРА ЗАСЛУЖАВА ПОЛИТИЦИ С ВИЗИЯ, А НЕ РЕТРО-МУТРЕНСКИ ПЕРСОНАЖИ

Акценти от вчерашното участие по БСТВ в предаването „Думата е ваша“ с водещ Стоил Рошкев

СИЛИСТРА ЗАСЛУЖАВА ПОЛИТИЦИ С ВИЗИЯ, А НЕ РЕТРО-МУТРЕНСКИ ПЕРСОНАЖИ

БЪЛГАРСКИТЕ СЕЛА И ХОРАТА В ТЯХ СА ОСТАВЕНИ НА ЦЕЛЕНАСОЧЕН  ГЕНОЦИД

“Моделът Борисов си отива, но за съжаление в Силистра продължаваме да сме свидетели на неговите остатъци. Няма как да си затваряме очите за агресията. Водачът на ГЕРБ – Тодор Тодоров упражни грубо, агресивно и арогантно поведение по адрес на наш съгражданин, разлепящ агитационни материали за други партии. Отправянето на обиди и заплахи са недопустимо поведение за политик. Категорично съм ПРОТИВ този мутренски модел на управление, който на местно ниво е олицетворяван от водачa на ГЕРБ, чието поведение имитира това на Бойко Борисов”, заяви Вяра Емилова вчера по БСТВ в предаването „Думата е ваша“ с водещ Стоил Рошкев.

Тя добави, че престъпният модел на управление трябва да бъде изкоренен и бе категорична, че докато в политиката има хора, като Бойко Борисов и Тодор Тодоров, то България ще бъде в задънена улица и няма да мръдне дори сантиметър напред в развитието си.

Според водача на листата в Силистра хората искат интелигентни политици и хора, които имат визия за бъдещето, а не персонажи с ретро-мутренско поведение, като държанието на тези в ГЕРБ.

„БСП никога не се е отнасяла към хората по този безцеремонен и арогантен начин. Оценяваме мутренското поведение на Тодор Тодоров, като недопустимо и аз вярвам, че чрез своя глас в неделя силистренци ще му покажат червен картон“, допълни Емилова по време на вчерашното си участие.

Тя заяви, че се гордее със силистренската листа на БСП, защото това са хора с висок авторитет, които вече са се доказали в своите специалности. Според думите и листата на „БСП за България“ в Силистра е най-добре подготвена и ще изведе БСП до победния връх.

Вяра Емилова маркира обезлюдяването, липсата на работни места и нулевия шанс младите да видят своето бъдеще в красивия крайдунавски регион, като основните проблеми, на които тя ще търси решения в 46-я Парламент.

„Най-важно за нас е младите хора от региона да остават в силистренско и тук да отглеждат своите деца. В тази насока имаме и няколко приоритета, върху които работим. Главният е, използването на река Дунав, като прозорец към Европа, който може да ни донесе развитие в икономиката, разкриване на нови работни места и като цяло повишаване на жизнения стандарт на хората от областта.

Преди дни Корнелия Нинова беше в Силистра и се ангажира да работим върху Закон за североизтока. Ние от БСП твърдим, че североизтока има нужда от специална държавна подкрепа, защото липсата на перспектива в целия район е огромна.

Социологическите проучвания показват, че масово хората одобряват голямото ляво обединение, което към момента наброява общо 18 партии и граждански организации“, продължи Емилова по темите свързани обезлюдяването, неизползвания потенциал на река Дунав и накрая акцентира върху положителното мнение на хората за голямото ляво обединение.

Според нея жизненоважно и топ приоритет е в Област Силистра да бъдат привлечени нови инвестиции, както и да има повече държава в основните сектори. Като такива с основно значение тя спомена земеделието, здравеопазването и образованието.

Емилова заяви още, че от десетките срещи и множеството поставени въпроси всички са стигнали до заключението, че образованието е основен стълб към всичко останало и то трябва да бъде свързано с професионалната реализация и икономическите възможности на всеки един регион, защото това ще спомогне повече хора да остават по родните си места, а не да търсят препитание извън своите региони или дори в други държави.

„Веднага след приключване на кампанията стартираме проекта Дунавска Перла, чиято основна цел е развитието на туризма в Силистра. Нека повече хора знаят какви културни и исторически забележителности имаме в Силистра. Все пак ние сме град с 1900 годишна история. Интернет е най-бързият начин това да стигне до максимален брой хора и така повече от тях ще пожелаят да посетят всяко едно кътче на прекрасната Силистра”, бе категорична тя относно действията, които смята да предприеме веднага след изборите на 11 юли.

„Липсата на достъп до лекарства от първа необходимост е голям проблем в малките населени места на Област Силистра. В някои села пенсионерите са принудени да дават по над 20 лева за транспорт, за да отидат до областния град и да вземат пенсия от 240 лева. Така събрани няколко проблема ни представят ситуацията, в която се намират възрастните хора от малките населени места в областта. Една наистина много тревожна и тежка ситуация, за която управляващите от последните 10-12 години сякаш останаха слепи“, бяха основните думи на Вяра Емилова относно проблемите на пенсионерите свързани с транспорта от и до малките населени места, както и липсата на достъп до лекарства от първа необходимост там.

Според нея българските села и хората в тях са оставени на целенасочен геноцид!

Тя категорично заяви, че няма как да има работещо правителство без участието на БСП и другите партии много добре осъзнават този неоспорим факт.

„Направихме много добра разяснителна кампания за машинното гласуване и хората се убедиха, че то е по-лесно от това с хартиена бюлетина“, допълни водачът на листата на БСП в Силистра.

„Моят призив към всичко вас е- ИЗЛЕЗТЕ И #Номер4 ГЛАСУВАЙТЕ, НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ! Изберете сигурността и стабилността!

Вярвам, че ние носим енергията на промяната, която няма как да се осъществи без нас“, завърши Вяра Емилова с този призив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *