ТРОЯНСКИЯТ ПРОХОД ТРЯБВА ДА РАБОТИ ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА

Водачът на ловешката листа застана зад идеята за осигуряване на целогодишна проходимост на републиканския път през най-високия ни планински проход Троян – Кърнаре (Беклемето). Тя го направи на организирана съвместна инициатива заедно с Донка Михайлова, която е кмет на Троян, Минчо Казанджиев, който е областен председател на БСП Ловеч и кандидати от ловешката листа. Към тях се присъедини и Веска Ненчева, която в водач на социалистите за Пловдив област.

Емилова бе категорична, че този проект ще осигури нова, добра транспортна и икономическа свързаност в този централен за страната район, както и добра връзка за гражданите на Ловешка и Пловдивска област.

“Силно развитият мебелен бизнес в Троян с осигурени международни пазари има спешна нужда от по-пряка транспортна връзка с Южна България. Но и за цялата Ловешка област проходът означава по-бърз и по-пряк достъп до останалата част от страната”, добави още социалистката.

“Дължината на прохода е 40,8 km, надморската височина на седловината Беклемето е 1525,5 m. Троянският проход е най-високият проход в Стара планина.”

Вяра Емилова пое ангажимент, че като бъдещ Народен представител ще настоява за незабавно изработване на проект за изграждане на снегозащитно съоръжение по билото на Стара планина. Тя заяви още, че ще настоява този проект да бъде включен в програмата за проектиране на Агенция „Пътна инфраструктура“.

„При подготовката на проекта трябва да бъдат разгледани възможните варианти за изграждане на подобно съоръжение – огради срещу снегонавяванията, заради които проходът Беклемето се затваря за движение през зимния сезон, както и изграждането на полутунел или тунел.“Вяра Емилова завърши с думите: „Убедена съм, че успешното взаимодействие между местна власт и народните представители на БСП са важна предпоставка за постигане на добри решения за хората от общините.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *