ВОДАЧЪТ НА ЛИСТАТА НА „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ В ЛОВЕЧ ПОСЕТИ БОЛНИЦИТЕ В ТРОЯН

Водачът на листата на „БСП за България“ в Ловеч Вяра Емилова заедно д-р Валентина Алаксандрова, депутат от 44-о НС, посетиха две болници в град Троян. С тях бяха и кандидатите от листата Младен Богдански и Васил Гадевски. 


Първо те посетиха Белодробната болница в града, където ги посрещна управителя на здравното заведение д-р Цветомила Дудевска. Открита през 1905 г., с повече от 100 годишни традиции в диагностиката, лечението и профилактиката на белодробни заболявания, днес болницата разполага с високо квалифицирани специалисти, модерна апаратура и прилага най-високите стандарти за медицински грижи.


„Подкрепяме работата на Община – Троян по създаване на целеви фонд за студенти по медицина, които получават по време на обучението си стипендии след подписване на договори с местните болници за работа в тях след приключване на обучението си. Такива специалисти има в Белодробната болница в града.“, обясни водачът на листата на левицата Вяра Емилова след срещата и посочи, че това следва да се превърне в национална политика. 


Групата от кандидати за народни представители посетиха и многопрофилна болница за активно лечение в Троян – „Д-р Стоев-Шварц“, където бяха посрещнати от управителя на здравното заведение д-р Пенко Бамбов.
На срещата стана ясно, че в болницата идват хора от цяла България, които се нуждаят от лечение, диагностика или операция заради различни болести, болестни състояния и злокачествени образувания. Всички разчитат на изключително професионално подготвения екип от лекари, медицински сестри и  санитари.


„В условията на КОВИД пандемия общинските болници  играят важна роля в здравната система в региона. Именно КОВИД доказа правото им на живот“, посочи на срещата с ръководството на болницата водачът на листата на „БСП за България“ Вяра Емилова. 


Според Емилова държавата трябва да полага особени грижи към общинските болници в планинските и труднодостъпни райони и да осигури целево финансиране за медицински специалисти в общините. Емилова подчерта, че важна задача за БСП е отпадане на статута на търговски дружества на болниците, в това число и на общинските.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *