БСП ИМА ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ И ОБЩИНИТЕ

Община Летница е известна на специалистите по цял свят със своето сребърно тракийско съкровище от IV в. пр. Хр., открито случайно през 1963 г. в бронзов котел в двора на ТКЗС-то. Съставено е от бронз и сребро, диаманти и злато.


Близостта на красивите Крушунски водопади, Деветашкото плато и пещера, прави от общината предпочитано място за туризъм.


Днес Летница е пример за добро управление. Кметът на Община Летница д-р Красимир Джонев разказа на Вяра Емилова, водач на листата на «БСП за България» в Ловеч и Минчо Казанджиев, втори в листата, за постигнатото в общината.На срещата присъства и председателят на БСП – Летница Адриан Джонев.


Общината е положила сериозни усилия да опази естествената красота на природата – всички отпадъци по селата и в околността се събират и изхвърлят на определени места – нещо, което не може да се каже за много от общините в страната. Община Летница има изготвен ОУП, който регламентира предназначението и развитието на територията, така че да няма случайно и неразрешено застрояване в района.


Според кмета Джонев именно доброто географско разположение на общината спомага за нейния растеж. От там преминават важни транспортни коридори. Коефициентът на икономическа активност в Летница постепенно нараства и общината полага сериозни усилия за устойчиво развитие на малките и средните предприятия.
По отношение на земеделието в региона са налице благоприятни почвено-климатични условия за отглеждане на характерните земеделски култури.


„Община Летница е една от малкото в областта със запазено ниво в инвестициите и ръст на продукцията в селското стопанство. За това спомагат добре развитата социална инфраструктура, съобразена с обслужваното население и населените места”, коментира след срещата Вяра Емилова.
Тя посочи, че е приятно изненадана от наличният административен капацитет и опит в общината за подготовката и реализацията на европроекти.


Според Вяра Емилова не само младите, но и бизнесът се нуждаят от достъпен интернет. „Без наличие на комуникационни възможности, не е възможен икономически просперитет в населените места на общината, посочи Емилова и добави, че днешното управление на ГЕРБ в Ловеч просто не полага усилия в тази посока.
Вяра Емилова добави, че днес силна България е възможна само, ако всяка от общините в страната се вдигне икономически и демографски на крака.

Силната регионална политика на «БСП за България» може да подпомогне на тези трудни местни процеси с достъп до повече инвестиции, подобряване на транспортната и интернет комуникация между отделните общини, както и централните пътни артерии.

«Най-важното, за да върнем хората в родните им места, е да има работа и прилични доходи. Тази цел ще бъде постигната, ако в общините остават повече средства от местните данъци и такси, особено в условията на пандемия», заяви водачът на Ловешката листа и подчерта, че именно такъв е планът на левицата за развитие на регионите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *