ВОДАЧЪТ НА ЛИСТАТА В ЛОВЕЧ ВЯРА ЕМИЛОВА ПОСЕТИ КООПЕРАЦИЯ “ОБНОВА”, ЧЕРНИ ОСЪМ

На посещение Водачът на листата на «БСП за България» – Ловеч Вяра Емилова, кандидатът за депутат Младен Богдански, политическия анализатор Велизар Енчев и Росен Веселинов – председател на БСП Троян посетиха в началото на седмицата кооперация «Обнова» в Черни осъм. Там ги посрещна председателят на кооперацията Владислав Кардашимов.


Кооперация „Обнова“ в Черни Осъм догодина ще навърши 100 години. Преминала през изпитанията на времето, устояла на бури и недоброжелателност, днес тя дава хляб на почти 140 души, по-голямата част от които живеят в самото село.


«Кооперациите помагат на хората, подкрепят слабите, вдъхват надежда. Българската кооперация винаги е оцелявала във времето, защото помага на своите членове да се препитават и е в интерес на цялото общество», коментира след срещата в «Обнова» Вяра Емилова.


Според социалистката кооперацията е и един истински социален партньор. Тя се грижи не само за своите членове, а и за цялата общност. «Обнова» подпомага всички институции в селото – и училището, и детската градина, и кметството, и читалището.


Основната дейност на «Обнова» е производствената. Кооперацията се е заела с тази задача, поради особеностите на района. Възникнала е заради богатите ресурси в региона и с дейността си се е обособила като истински стопанин, който разумно използва природните дадености и осигурява на своите член-кооператори добър поминък. Важна подробност е, че всяко семейство в селото е свързало живота си в една или друга степен с кооперацията.


Всяка година кооперацията бележи ръст в производството. Вяра Емилова посочи, че село Черни Осъм е кооперация “Обнова” и кооперация “Обнова” е село Черни Осъм. Едни без други не могат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *