ДЕПУТАТИТЕ ОТ „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“ ИВАН ЧЕНЧЕВ И ВЯРА ЕМИЛОВА СЕ СРЕЩНАХА СЪС СПОРТНИТЕ КЛУБОВЕ В ЛОВЕЧ

Развитието на спорта в Ловеч бе темата на срещата на председателя на парламентарната комисия за младежта и спорта Иван Ченчев и зам.-председателят на комисията по туризъм Вяра Емилова с 8 спортни клуба от областният център във вторник. Двамата народни представители от „БСП за България“ обсъдиха проблемите и перспективите за развитие на спортните клубове „Хандабал мъже“, „Хандбал жени“, „Волейбол“, „Борба“, „Лека атлетика“, „Карате-До“, „Карате“, „Киокошинкай“ и „Джудо“.

Срещата беше съвместно с Постоянната комисия по образованието, спорта, децата и младежта към Общински съвет в Ловеч и се състоя по покана на нейния предстедател на Страцимир Петков.
Състоянието на Спортната зала беше основна тема в дискусията, както и липсата на басейн в областния град, липсата на лекоатлетическа писта, както и начина на отдаване на помещения за спорт, които са заложени в Наредба, която предстои да бъде обсъждана на следващото заседание на Общинския съвет в града.

Изказано бе мнението, че е необходимо Спортната зала да бъде проектирана отново в реални параметри с участието на клубовете, които ще ползват съораженията.
След срещата Иван Ченчев и Вяра Емилова разгледаха на място състоянието на залата и установиха крайната необходимост да бъдат създадени нормални условия на спортистите за тренировка.
„Проблемите са ясни и са поставени на масата. Поемаме ангажимент да съдействаме за комуникация с изпълнителната власт за бързото решаване на въпроса“, заяви Вяра Емилова.
Народните представители от „БСП за България“ ще съдействат за последваща среща и с другите депутати, избрани от областта, в търсене на възможности и проекти за ремонт на игрището до училище „Димитър Димов” в града.

„Благодаря на колегата Иван Ченчев – народен представител и председател на Комисията за младежта и спорта към НС за поетите ангажименти и съпричастност към развитието на спорта в Ловеч и областта“, каза още Вяра Емилова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *