ВЯРА ЕМИЛОВА В ЛЕТНИЦА: ТУРИЗМЪТ В РЕГИОНА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАЦИОНАЛЕН ПРИОРИТЕТ

Как държавата да помогне за развитието на туризма в община Летница бе основна тема на срещата на народният представител Вяра Емилова с кмета на общината д-р Красимир Джонев.
„Регионът е известен с Крушунските водопади, водопад „Зелената скала“, много пещери, римски крепости, римски път и редица други природни забележителности интересни за българските и чуждестранни туристи. Държавата трябва да подпомогне развитието на туризма в това красиво кътче на България“, заяви на срещата Вяра Емилова.

Всяка година община Летница е домакин на фестивала „Jazz под звездите“ на Деветашкото плато. Не по-малко впечатляващи с архитектурата и природните си забележителности са селата Кърпачево и Горско Сливово.

Вяра Емилова обсъди с Красимир Джонев възможностите за разработване на качествен туристически продукт, който съживява и популяризира малките населени места в цялата област. Емилова пое ангажимент да проучи възможностите за изготвяне на цялостен туристически проект, представящ забележителностите в Ловешко. В срещата с конструктивни предложения и идеи се включиха и председателят на БСП – Летница Адриан Джонев, дългогодишният кмет на Ловеч и председател на областния съвет в града Минчо Казанджиев и кмета на Ябланица Найден Найденов.
С наболелите теми за спорта беше запознат народния представиел и председател на парламентарната комисия за младежта и спорта Иван Ченчев . Поставен бе въпросът за обновяване и съживяване на местния стадион по инициатива нахората в района. Освен със стадион общината разполага и с 4 спортни площадки, които са на разположение на жителите и гостите на Летница.

„Развитието на туризма в община Летница трябва да е национален приоритет. Изказвам специални благодарности на изпълнителния директор на „УОЛТОПИА“ Метин Мусов за доброто посрещане и интересния разговор за работата в помощ на българските училища и спорта“, обобщи в края на срещата Вяра Емилова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *