Вяра Емилова: Време е за социална държава! Време е за социална Европа!

„Уважение към културата и традициите на всеки един народ в Европейския съюз, но като българи – винаги да поставяме българския национален интерес на първо място“, призова Вяра Емилова – кандидат за член на Европейския парламент от листата на Коалиция „БСП за България“.

„Никога няма да мълча при опитите за подмяна на историята ни, ще се боря с всички сили срещу спорни социални модели, налагани тихомълком през европейското законодателство“, категорична е Емилова. По думите й „Когато отидем в Европарламента, независимо, че сме от различни партии, българските евродепутати трябва да отстояваме като един здравия разум във всяка законодателна инициатива в ЕС“.

Тя акцентира върху социалната политика, която е жизнено важна за хората от европейските държави, които понесоха огромната тежест на войната в Украйна, съсипвайки икономиките си. „Като социалисти ние поставяме на първо място хората и решаването на техните проблеми – не утре или в следващия програмен период, а сега, веднага! Бедността, безработицата, социалното изключване, неграмотността – това са големите предизвикателства пред нас и никой друг, освен една социална партия, не може да се справи с тях. Време е за социална държава! Време е за социална Европа!“, каза тя в заключение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *